09.12.2014

MeaWallet je formirao partnerstvo sa Chip Card-om


Kakao je danas objavio portal Finextra, MeaWallet i srpski procesor za platne kartice Chip Card a.d. potpisali su ugovor o partnerstvu.

Chip Card će pružati MeaWallet usluge mobilnog novčanika klijentima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

"Partnestvom sa MeaWallet-om možemo proširiti našu ponudu, pružajući postojećim i budućim korisnicima jedinstven i potpun doživljaj mobilnog novčanika koji uključuje NFC i cloud-based način plaćanja, tokenizaciju i Host Card emulaciju. Pozdravljamo MeaWallet kao našeg glavnog strateškog partnera u sferi mobilnog plaćanja.", navela je Vesna Džudović,direktor Chip Card-a.

MeaWallet tehnološka platforma je već integrisana sa Tieto Card Suite sistemom koji Chip Card koristiti prilikom pružanja usluga. Partnerstvo uključuje preprodaju svih usluga MeaWallet mobilnog novčanika; sve vrste platnih kartica, poklon kartice, loyalty kartice, različite vrste karata, ID, pristup i članske kartice.

Chip Card a.d. će klijentima pružati usluge mobilnih i NFC plaćanja baziranih na MeaWallet tehnologiji i licencama za MasterCard Cloud Based Payments (MCBP), Visa Cloud-based payments (VCP) i MasterPass.

"Pozdravljamo ulazak kompanije Chip Card a.d. u MeaWallet krug partnera. S obzirom da je naša usluga mobilnog novčanika već stekla veliki interes u regionu, srećni smo što možemo da podržimo Chip Card u njihovom nastojanju da postanu lider na lokalnom tržištu mobilnog plaćanja. Zajedno težimo da pružimo korisnicima jednostavnu i sigurnu uslugu mobilnog novčanika.", naveo je Lars Sandtorv, direktor MeaWallet-a.