27.01.2015

Da li Google planira da kupi Softcard?


Google navodno pregovara o kupovini Softcard-a, kompanije koja se bavi mobilnim plaćanjima ranije poznata kao Isis. Spekuliše se da će cena kupovine iznositi oko 100 miliona dolara.

Zajednički poduhvat koji su pokrenuli AT&T, Verizon i T-Mobile predstavlja kolektivnu investiciju u iznosu od nekoliko stotina miliona dolara.
Kompanija Softcard odbila je da komentariše glasine ali je ukazala na to da su skorašnja otpuštanja šezdeset radnika deo napora za smanjenje troškova i poboljšanja poslovnanja.

Portparol kompanije Softcard rekao je "Mi verujemo da će ove mere poboljšati položaj Softcard-a na tržištu."

Na pitanje o glasinama o mogućem spajanju dve kompanije, Google je odgovorio putem maila navodeći "Nemamo komentar, nezvaničnu informaciju, potvrdu, ili bilo koji drugi oblik verbalnog ili neverbalnog odgovora koji se tiče pomenutih glasina."

Sklapanjem ugovora sa Softcard-om, kompanijom specijalizovanom za pružanje usluga beskontaktnog plaćanja čije poslovanje u poslednje vreme trpi značajne gubitke, kompaniji Google pruža se prilika da stekne pravo na 120 Softcard patenata i na taj način konkuriše Apple-ovom servisu Apple Pay.

Izvor: Mobile Payments Insider