26.03.2015

Jedna od najvećih evropskih banaka bira MeaWallet i Chip Card za mobilne usluge bazirane na Cloud tehnologiji


vest

Jedna od najvećih evropskih banaka izabrala je MeaWallet i Chip Card za pružanje usluga mobilnih plaćanja na osnovu emulacije kreditnih kartica (Host Card Emulation). Ovom novom uslugom kupcima će biti omogućeno plaćanje prinošenjem smart telefona na NFC tag kod svih trgovaca koji prihvataju MasterCard.Oslo, Norveška - 26. mart 2015. Jedna od vodećih evropskih banaka i član jedne od najvećih finansijskih institucija u svetu, izabrala je MeaWallet AS i njihovog partnera Chip Card a.d. Beograd da isporuči rešenje mobilnog plaćanja bazirano na Cloud tehnologiji. Očekuje se da će, u saradnji sa MasterCard-om, ovakav način plaćanja korisnicima biti omogućen krajem ove ili početkom 2016. godine.

Ova nova usluga bazira se na virtuelnim platnim karticama i koristi cloud bezbednosni sistem i tehnologiju emulacije kreditnih kartica (HCE). Korisnici samo treba da prislone svoj smart telefon uz POS terminal za platne kartice koji podržava NFC način plaćanja. Servis će biti moguć kod svih trgovaca koji prihvataju MasterCard PayPass transakcije.

"Ovaj projekat mobilnih plaćanja predstavlja prekretnicu u regionu. Verujemo da će mobilna tehnologija bazirana na Cloud-u i MeaWallet rešenjima, zajedno sa našim postojećim serverom, uskoro otvoriti put za nove projekte u budućnosti", kaže Vesna Džudović, direktor Chip Card-a.

Budući koraci saradnje podrazumevaju diskusiju o upotrebi tokenizacije i o korišćenju pametnih telefona pri obavljanju transakcija putem interneta.

"Postignuti dogovor predstavlja važan korak za MeaWallet i naše partnere Chip Card, čime se jača naša pozicija u regionu pred dolazak projekta mobilnih plaćanja baziranih na Cloud-u. Naše su ambicije da stvaramo partnerske odnose sa inovativnim bankama kao što je ova i da ih podržimo u ponudi novih, sigurnih i atraktivnih mobilnih finansijskih servisa", kaže Lars Sandtorv, direktor u MeaWallet-a.

Izvor: MeaWallet