24.06.2015

MeaWallet snabdeva Bancorp sa mobilnim prepaid karticama otvorene platforme


Bancorp i MeaWallet objavili su strateško partnerstvo u sklopu koga će Bancorp izdavaocima kartica u Evropi biti omogućeno da prošire ponudu mobilnim prepaid karticama otvorene platforme.

Partnerstvo će postati zvanično na PayExpo sajmu u Londonu, s ciljem lansiranja prve ponude krajem 2015. godine. Reakcija tržišta za ovo inovativno partnerstvo je pozitivna, dok su ključni klijenti već izrazili interesovanje za ovu platformu koja nudi integraciju i razvoj više usluga.

MeaWallet tehnologija bazirana na Cloud-u će se koristiti za izdavanje digitalnih mobilnih prepaid kartica. Partnerstvo pruža postojećim i potencijalnim Bancorp klijentima mogućnost korišćenja brendiranih mobilnih novčanika i digitalnih mobilnih prepaid kartica baziranih na Cloud tehnologiji. Mobilne prepaid kartice otvorene platforme će inicijalno podržavati MasterCard i Visa sisteme mobilnih plaćanja baziranih na Cloud-u. To znači da će beskontaktna i udaljena plaćanja mobilnim karticama prihvatati trgovci širom sveta koji podržavaju ovakav sistem.

"Ovo partnerstvo omogući će našim klijentima brža mobilna plaćanja, korišćenjem novih inovativnih proizvoda kao što su brendirane digitalne mobilne prepaid kartice i mobilni novčanici. Radujemo se što ćemo omogućiti mnoge nove i zanimljive projekte mobilnih plaćanja našim klijentima u Evropi", kaže Kriya Patel direktor Bancorp-a.

Digitalne mobilne platne kartice koriste bezbednosni sistem baziran na Cloud-u i tehnologiju Emulacije kreditnih kartica (Host Card Emulation). Da bi izvršili plaćanje krajnji korisnici samo treba da prislone svoj smart telefon uz POS terminal za platne kartice koji podržava NFC način plaćanja. Usluga će biti omogućena kod svih trgovaca koji prihvataju MasterCard PayPass i Visa payWave transakcije.

"Ponosni smo na partnerstvo sa inovativnim provajderom finansijskih usluga kao što je Bancorp i radujemo što imamo priliku da ih podržimo u pružanju novih, sigurnih i atraktivnih mobilnih finansijskih usluga. S obzirom da rastuće prepaid tržište prima mobilni karakter, ovo partnerstvo je strateški važno za MeaWallet jer nam omogućuje da ponudimo naša rešenja novim kupacima", kaže Lars Sandtorv direktor MeaWallet-a.

U budućnosti, rešenje može biti prošireno na korišćenje tokenizacije i upotrebu pametnih telefona umesto ostalih instrumenata za mobilna plaćanja kao što su bonovi i poklon kartice.

Izvor: Finextra