30.11.2014

Izveštavanje i poslovna inteligencija


Pouzdana informacija u današnjem svetu predstavlja osnovni alat za postizanje poslovnog uspeha. Nudimo klijentima “BI & Reporting” rešenje koje može umnogome olakšati rad i značajno skratiti vreme utrošeno na istraživanje i kreiranje različitih izveštaja.

BI rešenje se naslanja na CMS bazu podataka i uz pomoć DWH tehnologije za veoma kratko vreme klijenti mogu doći do najrazličitijih izveštaja vezanih za rad kartica, kreirati sopstvene izveštaje u skladu sa potrebama poslovanja.

Uz efikasno korišćenje BI rešenja, klijenti mogu doći do dodatne zarade na osnovu povećanja prihoda po naknadama, povećanjem prodaje profitabilnih proizvoda, a moguće je postići i veću lojalnost krajnjih korisnika.

BI rešenje štedi resurse obično angažovane na razvoju analitičkog izveštavanja, a pomaže i u smanjenju finansijskih gubitaka pružanjem predviđanja zasnovanih na operativnim podacima i ponašanju korisnika.

BI rešenje može za kratko vreme ukazati na različite potencijalne anomalije u vođenju kartičarskog poslovanja.

BI rešenje je podržano na različitim platformama: desktop, web, mobile ili tablet i u potpunosti je u skladusa PCI DSS standardima.

BI rešenje je testirano na 6-10 miliona upisa dnevno, ali uz dodatnu hardversku podršku može podržati i veći broj upisa.

Posmatrajući sa tehničke strane, rešenje se sastoji od nekoliko osnovnih komponenti:
Pored BI rešenja, Chip Card nudi klijentima već pripremljene i razvijene obavezne izveštaje, potrebne usled zahteva Narodne Banke Srbije ili kartičarskih organicacija (QMR izveštajina primer).