18.10.2014

Istraživanje & razvoj


Istraživanje i razvoj (R&D) igra sastavnu ulogu u implementaciji poslovne strategije. Chip Card resursi zaduženi za razvoj novih proizvoda i poboljšanje starih, omogućavaju delotvorne i efektivne operacije kao i implementaciju poslovne strategije. Zaposleni i menadžeri R&D sektora obavljaju poslove koji omogućavaju prenos i primenu kompleksne tehnologije na proizvode i usluge koje nudimo, usklađivanju procesa novim trendovima na tržištu, prilagođavajući procese lokalnim potrebama tržišta, i utiču na poboljšanje i izmenu proizvoda u skladu sa određenim zahtevima i specifikacijama korisnika.

Naša R&D politika na zahteve tržišta odgovara unutrašnjim mogućnostima koje se mogu sažeti na sledeći način:
 1. Naglašava i ističe proizvod ili proces unapređenja na osnovu internih R&D aktivnosti
   
 2. Kako se tehnologija industrije plaćanja menja brzo, ulaganja velikih napora R&D sektora u razvoj novih tehnologija mogu biti veoma rizična, jer mogu da dovedu do razvoja jedne krajnje zastarele tehnologije, ili one za koju ne postoji tržište - zato računamo na naše poslovne partnere u smislu R&D ekspertize kako bi dobili rezultate na ekskluzivnoj ili neekskluzivnoj osnovi od spoljašnje firme.
   
 3. Obavlja R&D aktivnosti u okviru društva ili potpisuje R&D ugovore sa spoljašnjim firmama.
   
 4. Gde je to moguće sarađujemo sa lokalnim univerzitetskim istraživačima.

Chip Card R&D filozofija ima tendenciju da se rukovodi "inovativni imitator" pristupom, koji obezbeđuje pružanje uspešnih i kvalitetnih proizvoda, dok u isto vreme minimizira rizike i troškove ambicioznih ali rizičnih projekata na samom njihovom lansiranju.

BUDUĆI PLANOVI I STREMLJENJA
 • "Going Mobile" što znači više investicija u oblasti mobilnih NFC proximity plaćanja, integracija sa mPOS platformom, itd. 
 • Big Data - BI i CRM. Kao jedan od vodećih procesora što se tiče izdavanja platnih kartica, ChipCard pomaže svojim klijentima da bolje razumeju potrebe korisnika.
 • Dalja ulaganja u efikasni sistem detekcije rizika i sprečavanje prevara.
 • Implemantacija servisa propisanih od strane međunarodnih kartičarskih organizacija (obaveznih i opcionih)
 • Implementacija specifičnih zahteva i karakteristika lokalnog tržišta, kao što je DInaCard na EMV CPA platformu - Chip Card je provi procesor na tržištu koji je uspešno sertifikovan za EMV CPA platfromu.
 • Dalji razvoj što se tiče prihvatanja platnih kartica
 • Naš standardni i dugoročni cilj je da se zadrži visok nivo dostupnosti i obezbedi sigurnost podataka, kroz investicije u ICT odeljenje i dalja ulaganja u infrastrukturu.
U skladu sa navedenim merama, očekujemo i planiramo da i dalje zadržimo i ojačamo našu poziciju na tržištu.